ro en
universul juridic magazin
Festivitatea de premiere RRDP 2013nu uita sa le spui prietenior tai!
nu uita 

sa le spui prietenior tai!
Festivitatea de decernare a Premiilor RRDP 2012
6 decembrie 2013
In ziua de vineri, 6 decembrie, Sala Constantin Stoicescu a Facultatii de Drept din cadrul Universitatii din Bucuresti a gazduit decernarea Premiilor Revistei Romane de Drept Privat pentru anul 2012.

In prezidiu au fost prezenti: domnul conf. univ. dr. Flavius Baias, Decanul Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti, doamna prof. univ. dr. Brandusa Stefanescu, domnul Bogdan Dumitrache, executor judecatoresc, domnul prof. univ. dr. Marian Nicolae, directorul Revistei Române de Drept Privat si domnul conf. univ. dr. Mircea Dan Bob, redactorul-sef al Revistei Române de Drept Privat.

Evenimentul a reunit numeroase personalitati ale lumii juridice din Romania, dar si reprezentanti ai Uniunilor Profesionale si ale altor institutii, dintre care îi amintim pe: domnul prof. univ. dr. Ion Deleanu, domnul prof. univ. dr. Stanciu D. Carpenaru, domnul prof. univ. dr. Serban Beligradeanu – redactorul-sef al Revistei Dreptul, prof. univ. dr. Ioan Muraru, domnul avocat dr. Gheorghe Florea – Presedintele UNBR, domnul prof. univ. dr. Dan Oancea – Vicepresedintele UNBR, domnul conf. univ. dr. Traian Cornel Briciu – directorul Institutului National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor, doamna executor Dorina Gont – Presedinta Camerei Executorilor Judecatoresti de pe lânga Curtea de Apel Bucuresti, domnul avocat Gheorghe Buta – Directorul Revistei Române de Jurisprudenta si Deputy Managing partner la Musat&Asociatii si multi altii.

In cadrul festivitatii au fost decernate urmatoarele premii:
 
Premiul Octavian Capatinanu uita sa le spui prietenior tai!
 

Premiul "Octavian Capatina" (pentru cel mai original si valoros studiu publicat in paginile revistei in cursul anului 2012) a fost acordat domnului Traian Cornel Briciu pentru articolul "Aspecte de noutate în materia masurilor asiguratorii si provizorii în noul Cod de procedura civila", publicat in Revista Romana de Drept Privat nr. 6/2012.

 
Premiul Henri Capitantnu uita sa le spui prietenior tai!
 
Premiul "Henri Capitant" (pentru cea mai buna teza de doctorat sau monografie juridica a anului pe teme de drept privat) a fost acordat in colaborare cu Asociatia "Henri Capitant" din Romania si Uniunea Nationala a Practicienilor în Insolventa din Romania domnului George Alexandru Ilie pentru lucrarea "Riscurile în contracte. De la vechiul la noul Cod civil", Editura Universul Juridic, Bucuresti, 2012.
 
Premiul Traian Ionascunu uita sa le spui prietenior tai!
 
Premiul "Traian Ionascu" (pentru cea mai buna carte a anului pe teme de drept privat) a fost acordat in colaborare cu Uniunea Nationala a Executorilor Judecatoresti din Romania domnilor Liviu Pop, Ionut-Florin Popa, Stelian Ioan Vidu pentru lucrarea "Tratat elementar de drept civil. Obligatiile. Conform noului Cod civil", Editura Universul Juridic, Bucuresti, 2012.

 

 
Premiul Matei Barbu Cantacuzinonu uita sa le spui prietenior tai!
 

Premiul "Matei Barbu Cantacuzino" a fost acordat in colaborare cu Uniunea Nationala a Barourilor din Romania domnului Ion Deleanu pentru intreaga cariera în domeniul dreptului privat – Opera Omnia. Cu aceasta ocazie au tinut scurte cuvantari domnul Gheorghe Florea, domnul avocat Gheorghe Buta, domnul prof. univ. dr. Serban Beligradeanu, iar domnul prof. univ Marian Nicolae a dat citire unui Laudatio al domnului prof. univ. dr. Ioan Les pentru domnul Ion Deleanu.

La finalul festivitatii de premiere, domnul prof. univ. dr. Marian Nicolae a anuntat personalitatea careia ii vor fi dedicate numerele Revistei Romane de Drept Privat pe anul 2014: domnul prof. univ. dr. Ion Deleanu.

Cuvantul de incheiere al evenimentului i-a revenit domnului Nicolae Cirstea, Presedintele Grupului Editorial Universul Juridic, care a tinut
sa multumeasca celor din sala pentru prezenta, precum si partenerilor revistei si sponsorilor acestui eveniment, pentru sustinerea acordata.

 
Eveniment organizat cu sprijinul:nu uita sa le spui prietenior tai!
Parteneri Universul Juridic
Parteneri Universul Juridic