ro en
universul juridic magazin

Premiu Henri Capitant
Premiile Revistei Române de Drept Privat 2010
Editura Universul Juridic şi Revista Română de Drept Privat au decernat premiile RRDP pentru anul 2010 în cadrul unei festivităţi ce a avut loc joi, 11 noiembrie 2011, la sala Constantin Stoicescu a Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti.

Evenimentul s-a bucurat de prezenţa unor mari nume ale dreptului din România, între care îi amintim pe Marian Nicolae, Viorel Mihai Ciobanu, Dan Claudiu Dănişor, Flavius Baias, Brânduşa Ştefănescu, Şerban Beligrădeanu, Lucian Mihai, Nicolae Turcu şi mulţi alţii. Invitaţii de onoare ai acestei ediţii de decernare a premiilor au fost Elisabeta Deak, soţia, şi Otto Deak, fiul marelui profesor care a fost Francisc Deak.
Premiu Octavian Capatina
Premiul "Octavian Căpăţînă" (pentru cel mai original şi valoros studiu publicat în paginile revistei în cursul anului 2010) a fost acordat doamnei Cristina-Mihaela Nicolescu pentru articolul "Participarea la achiziţii – un regim matrimonial complicat şi marginal?", publicat în Revista Româna de Drept Privat nr. 5/2010.
Premiu Henri Capitant

Premiul "Henri Capitant" a fost acordat în colaborare cu Asociaţia „Henri Capitant” din România si Uniunea Naţională a Practicienilor în Insolvenţă din România domnului Ionuţ-Florin Popa pentru lucrarea "Conformitatea lucrului vândut" (Editura Universul Juridic, Bucureşti, 2010).

Premiu Traian Ionascu

Premiul "Traian Ionaşcu" (pentru cea mai buna carte a anului pe teme de drept privat) a fost acordat în colaborare cu Uniunea Naţională a Executorilor Judecătoreşti din România domnului Marian Nicolae pentru lucrarea "Tratat de prescripţie extinctivă" (Editura Universul Juridic, Bucureşti, 2010).

Premiu Matei B. Cantacuzino
Premiul "Matei Barbu Cantacuzino" a fost acordat în colaborare cu Uniunea Naţională a Barourilor din România domnului prof. univ. dr. Francisc Deak, post mortem, pentru întreaga carieră în domeniul dreptului privat - OPERA OMNIA. Domnul Dan Oancea, vicepreşedinte al UNBR, a înmânat diploma doamnei Elisabeta Deak, soţia regretatului profesor.

La finalul festivităţii, domnul Marian Nicolae a anunţat personalitatea căreia îi vor fi dedicate numerele Revistei Române de Drept Privat pe anul 2012: doamna Brânduşa Ştefănescu.

La finalul festivităţii, domnul Marian Nicolae a anunţat personalitatea căreia îi vor fi dedicate numerele Revistei Române de Drept Privat pe anul 2012: doamna Brânduşa Ştefănescu.


Eveniment organizat cu sprijinul