ro fr
universul juridic magazin
Festivitatea de premiere RRDP 2014nu uita sa le spui prietenior tai!
nu uita 

sa le spui prietenior tai!
 
Sala Stoicescu a Facultăţii de Drept din Bucureşti a găzduit vineri, 5 decembrie, festivitatea de decernare a Premiilor Revistei române de drept privat.

Evenimentul a fost deschis de cuvântarea domnului Bogdan Dumitrache, în calitate de moderator al festivităţii, care a dat cuvântul domnului Romeo Popescu, în calitate de gazdă a evenimentului. În continuare, domnul Marian Nicolae a rostit o alocuţiune, urmată de prezentarea membrilor juriului, precum şi a membrilor prezidiului.

Primul premiu din cadrul festivităţii a fost Premiul Octavian Căpăţînă – pentru cel mai original şi valoros studiu publicat în paginile revistei în cursul anului 2013, acordat împreună cu Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România. Câştigătorul din acest an este domnul Ionuţ-Florin Popa, studiul premiat fiind "Promisiunile unilaterale şi bilaterale de contract. Promisiunile unilaterale şi sinalagmatice de înstrăinare imobiliară", publicat în Revista română de drept privat nr. 5/2013. Diploma a fost înmânată de doamna Marina Manole, reprezentatul Uniunii Naţionale a Notarilor Publici din România.


 
Premiul Octavian Căpăţînănu uita sa le spui prietenior tai!
 
În continuare, a fost decernat premiul Henri Capitant pentru cea mai buna teză sau monografie juridică a anului pe teme de drept privat, premiu oferit de Asociaţia Henri Capitant şi Uniunea Naţională a Practicienilor în Insolvenţă din România. Câştigătoarea din acest an este doamna Sonia Florea pentru cartea Proceduri civile în materia drepturilor de proprietate intelectuală (Editura Universul Juridic, Bucureşti, 2013), diploma fiind înmânată de domnul Marian Săcărin, reprezentantul Uniunii Naţionale a Practicienilor în Insolvenţă din România.
 
Premiul Henri Capitantnu uita sa le spui prietenior tai!
 
Diploma pentru Premiul Traian Ionaşcu (pentru cea mai bună carte a anului 2013 pe teme de drept privat, oferit împreună cu Uniunea Naţională a Executorilor Judecătoreşti din România) a fost înmânată de domnul Cristian Mihai Jurchescu, Preşedintele Uniunii Naţionale a Executorilor Judecătoreşti din România doamnei Marieta Avram pentru lucrarea Drept civil. Familia (Editura Hamangiu, Bucureşti, 2013).

 

 
Premiul Matei Barbu Cantacuzinonu uita sa le spui prietenior tai!
 
În finalul festivităţii, a fost decernat Premiul Matei Barbu Cantacuzino pentru întreaga activitate în domeniul dreptului privat, OPERA OMNIA (oferit împreună cu Uniunea Naţională a Barourilor din România) domnului prof. univ. dr., dr.h.c.Corneliu Bîrsan. Domnii prof. univ. dr. Stanciu D. Cărpenaru, prof. univ. dr. Şerban Beligrădeanu, conf. univ. dr. Romeo Popescu şi conf. univ. dr. Răzvan Dincă au rostit câte un LAUDATIO, după care diploma a fost înmânată de domnul Gheorghe Florea, Preşedintele Uniunii Naţionale a Barourilor din România.
 
Eveniment organizat cu sprijinul:nu uita sa le spui prietenior tai!

A urmat discursul de mulţumire al domnului prof. univ. dr., dr.h.c. Corneliu Bîrsan. La finalul festivităţii dl. prof. univ. dr. Marian Nicolae a anunţat personalitatea căreia îi vor fi dedicate numerele Revistei Române de Drept Privat pe anul 2015: domnul prof. univ. dr., dr.h.c. Corneliu Bîrsan.

Festivitatea s-a încheiat cu discursul dlui Nicolae Cîrstea, preşedintele Grupului Editorial Universul Juridic, care a mulţumit uniunilor profesionale care au susţinut evenimentul şi a dezvăluit noile proiecte ale editurii: lansarea portalului www.universuljuridic.ro şi a produsului electronic Bibliolex.

Parteneri Universul Juridic